SZÜLŐI KÖZÖSSÉG

A Waldorf-iskolát szülői kezdeményezés és szülői munka hozza létre. Az iskola működéséhez, fenntartásához is nélkülözhetetlen a szülői közösség folyamatos, aktív támogatása, és részvétele az iskola életében.

  • A szülők és a pedagógusok kölcsönösen egyfajta együttműködést kell, hogy felajánljanak egymásnak, és elfogadjanak egymástól, amely a gyermekre irányul és a gyermek javát keresi. A Waldorf-pedagógia megvalósulásának feltétele a szülők és a pedagógusok együttműködése.
  • Iskolánk működéséhez elengedhetetlen a szülők anyagi támogatása, azonban a szülői felelősségvállalás nem merül ki a vállalt összegek befizetésében.
  • A szülők munkájának eredménye az iskola, osztályterem berendezése, karbantartása, az iskola épületének, udvarának gondozása, díszítése, azaz a fizikai terek megteremtése. Mindez nagy feladat, hiszen az öreg iskolaépületet folyamatosan alakítjuk ahogy nő az ide járó tanulók száma. Ez a szülői munka hozzáadott értéket jelent a gyermekeink számára.
  • Az éves ritmust meghatározó ünnepek megteremtésében is jelentős szerepe van a szülőknek, mind szervezéssel, mind részvételükkel támogatják, hogy gyermekeik teljességükben élhessék meg ezeket az ünnepeket.
  • Az iskola életében fontos, más rendezvények (előadások, nyílt nap) megszervezésében is sok szülői segítség szükséges, hiszen mindezek segítik az iskola fejlődését és a közösség kialakulását.