Információk a jelentkezési folyamatról

Iskolánkba lehetőség van jelentkezni a felsőbb évfolyamokba, valamint az aktuálisan induló első osztályunkba. A felsőbb osztályok iránti érdeklődést egész évben jelezhetik a szülők, de a felsőbb évfolyamokba már csak korlátozott számban tudunk fogadni gyerekeket. A részletekről ebben a bejegyzésünkben lentebb olvashatnak. Az aktuálisan induló első osztály jelentkezési folyamatáról szintén lentebb írunk. A jelentkezés során mérlegelt felvételi szempontjaikról ide kattintva olvashatnak bővebben. Pedagógiai programunkat és házirendünket ide kattintva töltheti le.

Jelentkezés a 2024/2025-ös első osztályba

Az iskolánk első osztályába történő jelentkezés egy négy lépcsőből álló folyamat.

Első lépcső: betekintés (nyílt napok és előadások)

Az iskolánk iránt érdeklődő családok számára nyílt napokat és  előadás-sorozatot szervezünk, amely során megismerhetik a Waldorf-pedagógia alapelveit, valamint az iskolánk működését. Célunk, hogy az előadások, beszélgetések segítséget nyújtsanak a szülők iskolaválasztásra irányuló megalapozott döntéséhez.

  • 2023. november 16., csütörtök 18 óra: Iskolabejárás pedagógiai kóstolóval (csak szülőknek)
  • 2024. január 11., csütörtök 18 óra:  Pátyi Waldorf Estek 1.: Indulástól a megérkezésig – kérdések és gondolatok a Waldorf iskolai életről. Előadó: Márta Dóra, Waldorf Pedagógiai Intézet. (Csak szülőknek)
  • 2024. január 25., csütörtök 18 óra: Pátyi Waldorf Estek 2.: A művészeti oktatás szerepe a Waldorf iskolában, előadó Kóró Ági. (Csak szülőknek)
  • 2024. február 3., szombat 10:00-15:00: Nyílt nap az iskolánkban szülőknek és gyerekeknek. A résztvevő szülők és gyermekek az osztálytermekben láthatják eszközeinket, bemutatjuk a gyerekek füzeteit és egyéb munkáikat.
  • 2024. február 22., csütörtök 18 óra: Pátyi Waldorf Estek 3.: Beszélgetés az iskola működéséről – felvételi folyamat, pénzügyek, szülői jelenlét. Előadás és beszélgetés tanárainkkal, fenntartóinkkal, szülőkkel. (Csak szülőknek)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra, ahol betekintést nyújtunk a Waldorf-pedagógiába és iskolánk életébe! 

Az előadások, beszélgetések 18 órakor kezdődnek. A részletekről a honlapunkonFacebook oldalunkon adunk tájékoztatást, valamint emailben értesítjük az érdeklődőket.

Második lépcső: jelentkezés

Jelentkezési határidő: előre láthatóan 2024. február 22.

Az iskolánkba jelentkezőktől kérjük, hogy emailben vagy személyesen a titkárságon adják le az alábbi dokumentumokat:

Harmadik lépcső: játékos ismerkedés

A hozzánk jelentkező gyermekek számára játékos ismerkedést szervezünk. A játékon a gyerekek együttesen vesznek részt. A játékot a leendő osztálytanító és tanáraink szervezik. Ez az alkalom kötetlen, készülni rá nem szükséges.

A játékos ismerkedés időpontja: 2024. március 1-2. A játékra a gyerekek beosztásra kerülnek, a napon belüli pontos időpontról később, telefonon értesítünk Benneteket.

Negyedik lépcső: személyes találkozó a szülőkkel

A jelentkezési folyamatot egy személyes találkozó zárja, ahol a szülőkkel szeretnénk közelebbről megismerkedni. A leendő elsős osztálytanító mellett további két tanár vesz részt a beszélgetésen. Ezek időpontja 2024. március 4-től várható.

Végül már csak a beíratkozás marad hátra. Időpontját még frissítjük.

Jelentkezés a jelenlegi 1., 2., 4., 5., 6., 7., 8. osztályokba

Korlátozott számban még van lehetőség gyermekek felvételére a jelenlegi első, második, harmadik, ötödik, hatodik és hetedik osztályunkba. A 4. osztályba csak várólistára tudnak feliratkozni az érdeklődők. A 8. osztályba pedig kizárólag Waldorf intézményből tudunk gyermeket átvenni.

Letölthető jelentkezési lap évközbeni jelentkezéshez felsőbb osztályokba

Érdeklődés esetén küldjék el kitöltött jelentkezési lapunkat a Pátyi Waldorf Iskola posta címére, vagy e-mailen a titkarsag@patyiwaldorf.hu -ra.

Köszönjük jelentkezésüket!