INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSI FOLYAMATRÓL

Iskolánkba lehetőség van jelentkezni a felsőbb évfolyamokba, valamint az aktuálisan induló első osztályunkba. A felsőbb osztályok iránti érdeklődést egész évben jelezhetik a szülők, de a felsőbb évfolyamokba már csak korlátozott számban tudunk fogadni gyerekeket. A részletekről ebben a bejegyzésünkben lentebb olvashatnak. Az aktuálisan induló első osztály jelentkezési folyamatáról szintén lentebb írunk. A jelentkezés során mérlegelt felvételi szempontjaikról ide kattintva olvashatnak bővebben. Pedagógiai programunkat és házirendünket ide kattintva töltheti le.

Jelentkezés a 2023/2024-es első osztályba

Az iskolánk első osztályába történő jelentkezés egy négy lépcsőből álló folyamat.

Első lépcső: betekintés (nyílt napok és előadások)

Az iskolánk iránt érdeklődő családok számára nyílt napokat és  előadás-sorozatot szervezünk, amely során megismerhetik a Waldorf-pedagógia alapelveit, valamint az iskolánk működését. Célunk, hogy az előadások, beszélgetések segítséget nyújtsanak a szülők iskolaválasztásra irányuló megalapozott döntéséhez.

  • 2022. november 19: adventi vásár és iskolabejárás érdeklődő családoknak
  • 2023. január 19: Pátyi Waldorf Estek – 1. előadás és beszélgetés a Waldorf-pedagógiáról (csak szülőknek)
  • 2023. február 9: Pátyi Waldorf Estek – 2. előadás és beszélgetés tanárainkkal (csak szülőknek)
  • 2023. február. 23: Pátyi Waldorf Estek: – 3. előadás és beszélgetés az iskolánk működéséről (csak szülőknek)
  • 2023. március 4: nyílt nap az iskolánkban szülőknek és gyerekeknek. A résztvevő szülők és gyermekek az osztálytermekben láthatják eszközeinket, bemutatjuk a gyerekek füzeteit és egyéb munkáikat. A kertünket szintén érdemes bejárni.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra, ahol betekintést nyújtunk a Waldorf-pedagógiába és iskolánk életébe! 

Az előadások, beszélgetések 18 órakor kezdődnek. A részletekről a honlapunkonFacebook oldalunkon adunk tájékoztatást, valamint emailben értesítjük az érdeklődőket, akik kitöltik regisztrációs űrlapunkat erre a linkre kattintve: Regisztrációs űrlap.

Második lépcső: jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2023. március 6.

Az iskolánkba jelentkezőktől kérjük, hogy emailben vagy személyesen a titkárságon adják le az alábbi dokumentumokat:

Harmadik lépcső: játékos ismerkedés

A hozzánk jelentkező gyermekek számára játékos ismerkedést szervezünk. A játékon a gyerekek együttesen vesznek részt. A játékot a leendő osztálytanító és tanáraink szervezik. Ez az alkalom kötetlen, készülni rá nem szükséges.

A játékos ismerkedés időpontja: 2023. március 10-11. A játékra a gyerekek beosztásra kerülnek, a napon belüli pontos időpontról később, telefonon értesítünk Benneteket.

Negyedik lépcső: személyes találkozó a szülőkkel

A jelentkezési folyamatot egy személyes találkozó zárja, ahol a szülőkkel szeretnénk közelebbről megismerkedni. A leendő elsős osztálytanító mellett további két tanár vesz részt a beszélgetésen.

Végül már csak a beíratkozás marad hátra, ennek időpontja 2023-ban a április 20-21.

Jelentkezés a jelenlegi 1., 2., 4., 5., 6., 7., 8. osztályokba

Korlátozott számban még van lehetőség gyermekek felvételére a jelenlegi első, második, negyedik, ötödik, hatodik és hetedik és nyolcadik osztályunkba. A 3. osztályba jelenleg csak várólistára tudnak feliratkozni az érdeklődők. Amint a jelenlegi harmadik osztály adottságai lehetővé teszik a bővítést, a várólistán lévő családokat értesítjük.

Letölthető jelentkezési lap évközbeni jelentkezéshez felsőbb osztályokba

Érdeklődés esetén küldjék el kitöltött jelentkezési lapunkat a Pátyi Waldorf Iskola posta címére, vagy e-mailen a titkarsag@patyiwaldorf.hu -ra.

Köszönjük jelentkezésüket!